BEHANDELINGEN

Het primaire doel van esthetische tandheelkunde is het behouden of herstellen van de schoonheid en het natuurlijke uiterlijk van tanden. Dit omvat gezond tandvlees en de functionele harmonie van de boven- en onderkaak – voor een esthetisch totaalbeeld en een natuurlijke, informele glimlach.

Kronen 

Tandkronen worden vaak aan de voorkant gebruikt om de vorm, maat of kleur te corrigeren. Dankzij nieuwe tandtechniek en het gebruik van moderne materialen is het mogelijk om volledig keramische kronen te produceren die optisch en mechanisch overeenkomen met een natuurlijke tand. Omdat dit materiaal uiterst biocompatibel en weefselvriendelijk is, zijn puur keramische kronen ook geschikt voor mensen met allergieën.

Bruggen

Een brug maakt deel uit van het vaste kunstgebit en dient om een ​​of meer tandopeningen op te vullen. Natuurlijke tanden (ankertanden) worden vooraf voorbereid om een ​​brug te bevestigen. Er zijn verschillende soorten tandheelkundige bruggen waarover ik u graag adviseer.

Uitneembare prothese

Bij de zogenaamde uitneembare prothesen wordt algemeen onderscheid gemaakt tussen partiële prothesen en prothesen.

Partiële (gedeeltelijke) prothese

Een gedeeltelijke prothese wordt gebruikt wanneer de openingen van de tanden zo groot zijn dat ze niet langer kunnen worden afgesloten door een brug.

Kunstgebit

Een kunstgebit zorgt ervoor dat een complete rij tanden in de onder- of bovenkaak wordt vervangen. Omdat optimale afstelling uiterst belangrijk is, zijn meerdere tandartsbeurten nodig.

Inlays (zogenaamde inlay-vulling) zijn een optimale toevoer voor een gaatje in de tand. De inlay wordt in een tandtechnisch laboratorium vervaardigd door een tandtechnicus en gecementeerd of gelijmd in de voorbereide tand. Inlays zijn een hoogwaardig en duurzaam alternatief voor vullingen gemaakt van cement of kunststoffen.

Vanwege de extreem hoge duurzaamheid en hun individuele tandkleur (na het inbrengen zijn keramische inlays meestal niet meer te onderscheiden van normale tanden), wordt keramiek bijna uitsluitend gebruikt in de moderne tandheelkunde om inlays te produceren.

Implantaten, vaak kunstmatige tandwortels genoemd, worden meestal gebruikt bij een poliklinische procedure in de kaak. Ik leg u graag in een persoonlijk gesprek details uit over mijn holistisch behandelconcept.

Parodontologie is de specialiteit van de tandheelkunde. Ontsteking van de tandstructuur (parodontitis) is een van de meest voorkomende ziekten in Nederland en treft een groot aantal volwassenen in Nederland.

Zelfs een grondige tandheelkundige zorg slaagt er niet in om alle gaten en nissen in de mondholte te bereiken en daarmee alle bacteriën te verwijderen. Regelmatige professionele tandreiniging verwijdert afzettingen en bacteriële afzettingen op moeilijk bereikbare plaatsen en vermindert zo het risico op ontstekingen en cariës.

Uit voorzorg raad ik aan regelmatig professionele tandreiniging uit te voeren. Het moet elke zes tot twaalf maanden worden gedaan.

We voeren beugelbehandelingen uit bij zowel kinderen als volwassenen. Door de methode die wij toepassen hoeven we vrijwel nooit tanden of kiezen te trekken. Ook gebruiken we nog maar heel zelden buitenbeugels of mondblokken.

Wij voeren kaakchirurgische behandelingen uit in ons praktijk. We verdoven hierbij een bepaald gebied in uw mond, zodat u geen pijn ervaart. Denkt u hierbij aan het verwijderen van een tand of (verstand)kies uit de kaak.

Tandheelkunde Centrum is een tandartsenpraktijk in Deventer met aandacht voor pijnreductie bij behandelingen. 

 

BEZOEKADRES

 • Ceintuurbaan 14
 • 7415 AL Deventer
 • Nederland

Contactgegevens

 • T 0570 607 745
 • E info@tandheelkunde-centrum.nl
 • I www.tandheelkunde-centrum.nl

OPENINGSTIJDEN

 • Van maandag t/m vrijdag:
 • 08.30 – 17.30 uur

 • Wij pauzeren van:
  12.30 – 13.30 uur